A világ legdrágább ágyneműje

A világ legdrágább ágyneműje

A legjobb gyapjúból rendelésre, kézzel készül az aranyfonállal átszőtt ágynemű. Kizárólag a leggazdagabbaknak, akiknek akár még befektetésnek is jó lehet. És ki ne szeretne befeküdni a befektetésébe?

Ugyan a világgazdaság meglehetősen ingatag lábakon áll, a luxustermékeknek továbbra is megvan a maga piaca. Akár azoknak is, melyeknek a hétköznapi halandó nem látja sok értelmét, mert úgy tűnhet, hogy kizárólag az értelmetlennek tűnő fényűzést és pazarlást szolgálják.

Azt, hogy a 22 karátos arannyal átszőtt ágynemű ebbe a kategóriába tartozik-e, mindenki döntse el maga, van, aki szerint az arany érintése kifejezetten jót tesz. Sokan költenek milliókat a hálószobára, akik azt gondolják, hogy a nyugodt álom minden pénzt megér.

Charlotte Thomas egyedi kollekciójából megrendelésre készül egy-egy darab. Nehéz nagyobb luxust és kifinomultságot elképzelni ezen a területen a kézzel készült, legnemesebb anyagokat használó huzatnál, amit egyéni kívánságoknak megfelelően gyártanak le. A megrendeléstől számítva 12 hét alatt készül el egyetlen szett, ami három hónap álmatlan forgolódást jelent annak, aki már nagyon vágyik rá.

A legjobb minőségű merinógyapjúba szövik bele a 22 karátos arany szálakat. Minden egyes darabhoz indiai selyem kiegészítők és egyiptomi pamutlepedő jár.

Arról nincs információnk, hogy milyen módszerrel tisztítható az ágynemű, a hagyományos mosást és vasalást aligha ajánlják.

A szett árával kapcsolatban beszédes, hogy egyetlen párnahuzatért 1200 fontot (376 ezer forintot) kérnek. Éppen az ingatag gazdasági helyzet miatt magas az arany ára, ezért érdemes minél hamarabb rendelni az ágyneműből. Még befektetésnek sem lehet rossz, és mennyivel egyszerűbb, mint a huzatba rejteni a készpénzt.

forrás: deluxe.hu